#kaffeochkulturvärlden: Sydkorea

Sydkoreas flagga

Sydkorea är ett land jag faktiskt läst förvånansvärt mycket ifrån. Han Kang såklart, men även annan litteratur. Inför det här projektet läste jag Yeon-Sun Kwons bok Lemon, som är en deckare skriven med sammanflätade noveller eller korta historier.

När det gäller annan sydkoreansk kultur så är jag ingen storkonsument. har sett en och annan koreansk film, men inte varit så förtjust. Gagnam style har gått på repeat här hemma, men det har inte varit för att jag älskar den utan för att barnen gjorde det. Squid games har jag inte sertt, även om tanken funnits där.Är inte så road av den typen av serier.

Annars är jag mycket sugen på att åka till Sydkorea. Jag skulle gärna se både Seoul och Busan och åka till gränsen till Nordkorea. jag har inga större förhoppningar om att någonsin få åka till Nordkorea då jag jobbar politiskt och maken är journalist.

Av de sydkoreanska författare jag har läst har jag några favoriter, förutom ovan nämnda Han Kang och Yeon-Sun Kwon: barnboksförfattaren Heena Baek, Nam-Joo Chos Born 1982, Sun-Mi Hwangs Hönan som drömde om att flyga, Shin, Kyung-Sooks Ta hand om min mor och Min Jin Lees Pachinko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.