Recension: Kwon, Yeo-Sun; Lemon; 2021

LemonDet är Sydkorea som är månadens land i Instagramprojektet #kaffeochkulturvärlden och Metta rekommenderade Lemon av Yeo-Sun Kwon, så jag slog till på den. Den fanns dessutom som ljudbok på engelska på Storytel och det gjorde den tillgänglig för mig på studs.

En ung tjej har dött, förmodligen mördad. En misstänkt finns och offrets syster vill gå till botten med vad som hänt. Den misstänka släpps och systern har svårt att gå vidare. Sedan kommer andra röster in i berättelser och vi får följa folk i de misstänktas och i offrets närhet. Vad hände egentligen? Hade hon på sig shorts och linne eller hade hon rentav en klänning?

Lemon är nästan som en novellsamling, men jag skulle snarare kalla det roman med olika perspektiv i varje kapitel. Berättelserna har olika stil och form och tillsammans är de en pusselbit till att få en lösning på mordgåtan. Det är egentligen inte så att vi inte förstår hur det har gått till, för det fattar vi rätt så snabbt, utan mer vad som hände och vad som hände sedan. Jag tycker också om inramningen att mordet skedde 2002 när det var fotbolls-VM i landet. Det passade bra tidsmässigt att läsa den nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.