Låtar vi minns: Jullåtar i adventstider

Barnen julen 2021

Barnen julen 2021.

Idag är det första advent och jag befinner mig mitt ute på Östersjön. Det är en kryssning med jobbet som tagit mig hit och jag bor i enkelhytt och myser av lugnet (gissar jag, detta är ju skrivet på förhand). Jag läste ett gammalt inlägg om mina favoritjullåtar och tänkte göra en uppdaterad lista att njuta av såhär i adventstider – en av de bästa tiderna på året (om man bortser från vädret).

5. Happy xmas – John Lennon

En gång i tiden höll jag den här låten för den bästa, men nu har den glidit ner lite i listan. Den är fortfarande en favorit som finns med på alla julspellistor hos mig.

4. All I want for christmas – Mariah Carey

Love Actually må vara en film som innehåller förtäckt eller regelrätt stalkning, men det som är akward i verkligheten kan funka på film. Så är det bara. All I want for christmas med Maria Carey är en riktigt kraftfull jullåt från den filmen och gick rakt i in min julhjärta när filmen kom 2003.

3. Do they know it’s christmas – Band Aid

Ja, texten är helt åt fanders och hela låten andas von oben, men ändå. Ban Aids Do they know it’s christmas är och förblir en av mina favoritlåtar. Först var det en låt jag älskade att hata, men nu har jag gett upp och njuter av alla åttiotalstoner.

2. Fairytale of New York – The Pogues featuring Kirsty MacColl

En låt som bara blir bättre och bättre för varje jul är Fairytale of New York med The Pogues. Högst upp på min lista kommer den förmodligen aldrig, men nu är den nummer två.

1. Mer jul – Adolphson & Falk

Jag tröttnar aldrig. Kanske för att jag bara lyssnar intensivt på julmusik några veckor om året och då är det repetition som gäller. Mer jul med Adolphson & Falk var min favoritjullåt när jag var liten och det är så fortfarande.

Vilken är din favoritjullåt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.