#kaffeochkulturvärlden: Indien

Indiens flagga

Månadens land i #kaffeochkulturvärlden är Indien och jag slog till med en indisk feelgood. A Bollywood affair av Sonali Dev. Jag tyckte om boken , som var lite otippat mer feministiskt än jag förväntande mig. Jag har redan läst en indisk bok i år, I säkert förvar av Anita Desai. Den boken tyckte jag också mycket om, men på ett helt annat sätt.

Jag har läst en del böcker från Indien. Slumdog millionaire blev ju en uppmärksammad film, men jag tyckte att den gick lite väl mycket från handlingen i boken. Vem vill bli miljardär av Vikas Swarup var en fantastisk bok! Anita Nairs bok Kvinnor på ett tåg är en bok jag tyckte otroligt mycket om. Jag har också läst Jhumpa Lahiris bok Sankmark och Ambais Flod med stor behållning.

Annan kultur som jag konsumerat från Indien, sträcker sig nog enbart till matkultur. Jag är inget stort fan av Bpllywoodffilmer och har aldrig varit i Indien och sett fantastisk arkitektur. Däremot har jag varit i Little India i både Singapore och Kuala Lumpur och älskat att titta på fantastiska tyger och äta utomordentligt god mat. Den bästa måltiden var nog en tikka masala, serverad på ett gigantiskt bananlöv i Singapore.

Hanna äter indisk mat

Jag äter indisk mat. Singapore februari 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.