Grattis Finland på självständighetsdagen!

Finlands flagga

Grattis Finland på självständighetsdagen! Här kommer ett litet hyllningsinlägg till er för att ni fyller 100 år som självständig nation idag. Finland är ett coolt land som jag varit i alldeles för lite! Nedan kan ni se vad jag verkligen gillar med Finland. jag listar mina favoriter.

Roman: Utrensning av Sofi Oksanen

Poetisk bok: Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen

Fackbok: Kvinnornas Helsingfors av Anna Biström, Rita Paqvalén och  Hedvig Rask (red)

Novell: Men var är grovköket? av Sinikka Nopola

Författare: Sofi Oksanen, Märta Tikkanen och Tove Jansson

Feminist: Se ovan

Karaktärer: Mumintrollen

Mumintrollet

Film: En finsk film som jag såg med en fisk kompis på filmfestivalen i Göteborg för en herrans massa år sedan var Enkel resa till Mombasa. En film om cancer och drömmar och att ta tag i sitt liv. Minns att jag tyckte om den. Nu vill maken gå och se En okänd soldat och då kanske jag ändrar mig till en mer känd film efter det 🙂

Låt: Hard Rock Hallelujah med Lordi, schlagervinnare 2006.

Schlagernostalgi: Jag måste ju bara säga Bye Bye Baby med CatCat från 1994.

Konstnär: Helena Schjerfbeck

Design: Marimekko och Alvar Aalto

Marimekko

Idrottsstjärna: Marjo Matikanien

Resmål: Helsingfors

Bloggare: Bokbabbel

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Kul med en finsk tips-lista! ”Men var är
  grovköket?” är en udda titel som väcker min nyfikenheten. Får kolla upp den!

   • Hanna8 december, 2017 kl. 11:21
    Författare
   • Svara

   Den finns i Tranans novellsamling Finland berättar!

 2. mycket fin blandning av finsk kultur ❤️

   • Hanna8 december, 2017 kl. 11:20
    Författare
   • Svara

   Kul med mer grovkök! Det är en oerhört fin novell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.