Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Nopola, Sinikka; Men var är grovköket?; 2001 - Feministbiblioteket

Recension: Nopola, Sinikka; Men var är grovköket?; 2001

Finland berättar rådjurens himmelInom ramen för min EU-läsning har jag läst flera noveller ur Tranans novellsamling Finland berättar: Rådjurens himmel. Jag recenserar dem som jag fann mest intressanta för Feministbiblioteket.

Ett grovkök är en plats där en kvinna kan stryka, tvätta och sköta hemmet utan att hon störs av omgivningen eller att omgivningen störs. I Sinikka Nopolas novell Men var är grovköket? får vi en bild av den finska hemmafrun. Hon måste ha ett grovkök för att kunna koncentrera sig på hushållsarbetet.

Det här var den mest feministiska novell jag läste i den finska novellsamlingen. Dessutom var den hejdlöst rolig i all sitt elände. Jag antar att den blir ännu roligare om det här med grovkök är mer känt. Jag kunde mest relatera till kvinnor i tidigare generationer som har levt maniskt efter omgivningens krav ordning och reda. Grovkök känns verkligen som en symbol för kvinnoförtrycket och jag tror att det är det som författaren också vill få fram.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.