Flyttkaos och början på något nytt – januarisummering 2020

#jagbokhandlar

Nu har vi flyttat ut. Dock ej flyttat in. Vi bor fortfarande på hotell och får tillgång till nytt boende i veckan. Det som skulle blivit ett hus, bidde en andrahandslya. Men vi tar nya tag och fortsätter jakten på vårt drömhus. Eller i alla fall ett hus vi kan tolerera att bo i, typ. Men hotellvistelsen är i alla fall inte på långa vägar så jobbig som jag föreställde mig. Det är riktigt najs, om man bortser från att ett barn (det stora) är sjukt.

Januari var annars en enda lång ångesttransportsträcka mot det oundvikliga slutet då vi var tvungna att ge upp lägenheten och hitta nytt tak över huvudet. Jag minns allt i dimmor. Det har naturligtvis varit många fina stunder också, men bara för att vi in i det sista levde i förnekelse.

En fin grej med januari var initiativet #jagbokhandlar som jag är med på. Det är viktigt att handla böcker i fysiska affärer om man vill att de ska finnas kvar. Det finns ingen sådan affär i Hammarby Sjöstad, så jag handlade böcker i stan. men trots att jag bor i Stockholm är det många bokhandlar om lägger ner. Läs om min berättelse här.

Min läsning

Jag ligger bra till inför årsmålet på 150 böcker, en bok före årsmålet enligt Goodreads. Det hade kunnat vara bättre om det inte varit för flytten som gett lite väl få läsminuter (dock medförde ju vab lite mer läsminuter så det är möjligt att de tog ut varandra).

Tolv månader – tolv länder: I januari prickade jag av Oman med boken Celestial bodies av Jokha al-Harthi.

Sydafrika som temaland 2020: Jag har läst Helen Suzmans memoarer In no uncertain terms och så har jag läst två interaktiva erotiska berättelser. Alla böckerna var spännande på sitt sätt, även om Suzmans bok kommer att vara med mig länge.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag prickade av Jokha al-Harthi samt Maria Maunsbach som jag lyssnade på.

Semesterutmaningen Malta: Jag läste novellen Tread lightly av Maltafödda Emma Kate Lewis. Rencesion på den kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.