#jagbokhandlar – köp en bok i en bokhandel du också!

#jagbokhandlar

#jagbokhandlar

Jag och ett gäng andra bookstagrammers/författare/bokälskare står just nu bakom initiativet #jagbokhandlar. Det finns boktjänster som Storytel, Nextory och Bookbeat. Det finns e-böcker. Det finns stora nätbokhandlare. Men vill vi att den fysiska bokhandeln ska finnas kvar, måste vi också handla i våra bokhandlar. Detta gäller inte minst lokalt för att bevara livfulla centrum.

Min tur på stan inför det här uppdraget blev något komiskt i sammanhanget. Jag bestämde mig för att gå till Pocketshop på Plattan för att det var närmast och skulle funka smidigt med min hemfärd från jobbet. Den affären fanns inte kvar. Ok, tänkte jag och styrde kosan mot Akademibokhandeln vid femte Hötorgsskrapan. Inte heller den bokhandeln fanns kvar. Jag hamnade slutligen på Akademibokhandeln på Kungsgatan. Där handlade jag två böcker åt min barn, Spökdiscot och Sluta med napp. Två av tre bokhandlar i centrum som jag känner till, var alltså redan nedlagda.

Jag utanför lokal bokhandel i London 2014.

Jag utanför lokal bokhandel i London. December 2014.

När jag var i London 2015 tog Camilla på Mind the book med oss på en tur genom hennes del av London, en del ganska långt från Oxford Street. Vid den tiden jobbade jag på Företagarna , vilka har som en av sina hjärtefrågor att handla lokalt, Jag blev glad när jag såg ett klistermärke på dörren till den lokala bokhandeln med texten I love buy local. Det gjorde jag också och det inkluderade ett signerat ex av Alan Bennetts The lady in the van.

I love buy local

Tänk på detta du också! När Hedengrens i Stockholm hotar med nedläggning – handla där! När du tänker att den där bokhandeln på torget i din hemstad är så trevlig – handla där! Och när du är på semester och behöver något att läsa – välj en lokal bokhandel!

#jagbokhandlar är ett initiativ på Instagram från @annabagstam, @bokmorsa, @ett_eget_rum, @feministbiblioteket, @joschreiber, @litteraturlivet, @tjejerna_pa_hojden och @tobiassoderlund_forfattare för att vi vill stötta den fysiska bokhandeln. Köp en bok i din fysiska bokhandel imorgon när lönen kommer och dela ett foto av den under #jagbokhandlar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.