The Crown säsong 1 och 2

The Crown

Jag har också sett The Crown. I alla fall säsong 1 och 2. Jag vill skriva om den innan jag ser säsong 3 eftersom man då byter ut alla skådespelare. Det känns som att det kommer att bli en annan serie då. Jag tänkte innan jag började titta att det inte lät så jättekul att se en serie om det brittiska kungahuset, men jag hade väldigt fel. Serien går på Netflix. Netflix

Det var två saker som jag älskade med The Crown, dels att den skildrade viktiga milstolpar i den brittiska historien och dels att vi fick följa Elizabeths och Philips kärlek (eller kanske brist på den). I många intima scener kunde jag dock fundera både en och två gånger om det verkligen var så det gick till för det var tämligen dramatiserat. Mycket är belagt och det gör serien oerhört intressant, men just de intima scenerna med bara makarna närvarande kan knappast någon annan känna till, eller?

Claire Foy och Matt Smith gör riktigt bra insatser som kungapar. De är porträttlika och det känns som att de har fångat personligheterna mycket väl. Jag blev överraskad av att mer eller mindre uttalat säger att Philip hade många älskarinnor. Är det något som är allmän känt

Jag har hört det sägas att Victoria inte borde blivit kronprinsessa för att hennes gemål skulle riskera att bli lika åsidosatt så som Philip. Det är först nu när jag såg The Crown som jag verkligen förstår den invändningen. Philip blev drottninggemål i en tid då han förväntades vara familjens överhuvud och hans fru förväntas ta hand om barn och hem. Som tur är ser det helt annorlunda ut för Prins Daniel som verkligen fått en bra roll och skulle göra sig utmärkt som drottninggemål.

The Crown är en modern serie och det lyfts ofta fram hur kvinnor for illa av dåtidens konventioner. Bäst exempel på det var väl Philips närmaste medarbetare och hans bittra fru som lämnade honom när han inte ringde hem på dotterns födelsedag. Även drottningen utnyttjas friskt av sina manliga rådgivare och av Winston Churchill i början av serien. Det kan sannerligen inte vara lätt att vara 25-årig kvinnlig regent i England på 50-talet.

Nu ska vi se tredje säsongen och jag återkommer med omdöme om den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.