Firande och vårfeeling – februarisummering 2021

Hanna fyller år

Jag fyllde år den 25 februari och gick på lokal! Lätt att hålla avstånd och underbart att se folk samtidigt som det var deprimerande att det inte får vara mer folk på restaurangerna.

Jag fyller år i februari och jag och maken firar årsdag på alla hjärtans dag-. Således blir februari en firarmånad, och det är ju bra med tanke på hur tråkig den månaden är i övrigt. Det har varit kallt och mycket snö, så min önskan om vår på min födelsedag såg ut att inte gå i uppfyllelse i år, men det gjorde den! 10 grader och sol! Nu är det kanske inget man ska glädjas åt i klimatkriser, men samtidigt är jag glad över att slippa snömodd och kyla. Det är inte heller så att 10 grader och sol är unikt på min födelsedag. Det har hänt förr och även när jag var barn.

Födelsedagen firades på restaurang i Hammarby Sjöstad. Först på vår gamla pub och sedan på Pinhcos, för barnens skull. Det var lite folk ute och lätt att hålla avstånd. Men allt är ju så sorgligt. Restaurangerna går på knäna och det finns inte ljusning i sikte. En del av mig känner att vi borde vaccinera alla singlar från 20 år nu så att vi får igång samhällets igen och så att de inte behöver känna sig lika ensamma.

Min läsning

Jag vill fortfarande bara läsa romance och feelgood. Jag har kommit en bit in i att läsa annat och det går bra, men trögt. Jag varvar med allt kärleksrelaterat som jag kommer över. Jag har insett att jag inte är ensam om detta. “Precis var jag behöver just nu” sägs av alla möjliga personer som suktar efter kärlek i kulturen. Pandemin och isolering har gjort något med oss. Nu går läsning trögt för mig, men med tanke på hur många kärleksromaner jag plöjer är jag ändå on track för att klara årsmålet på 140 böcker.

Världsläsning: Jag ska läsa från 40 länder och har sagt att även kortare texter räknas. Åtta länder var på listan i januari och jag kan nu lägga till sex (barnböcker och noveller räknas också in):

  • Armenien
  • Kina
  • Polen
  • Estland
  • Palestina
  • Lettland

Språk: I februari har jag bara läst på svenska och engelska.

Fantastiska fruntimmer: Jag glömde att säga att jag i slutet av januari läste Scholastique Mukasonga och nu i februari läste jag Agota Kristof, så jag har nu sammanlagt läst tre av tolv.

Hittat i min hylla: Jag har hittat en bok av Maggie O’Farrell, Bara Alice, som jag inte har recenserat än (och som kanske inte är helt utläst än).

Månadens färgbok: På Instagram har What you readin? kommit med ett initiativ att vi ska läsa en bok på en given färg varje månad och februari var röd. Det ska vara en bok från min egen bokhylla.  Bara Alice är röd så det är den som får räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.