Recension: Dahlgren, Helena; Ellens val – Kärleken; 2021

Ellens val - KärlekenHelena Dahlgren är en vän till mig som skrivit två kärleksromaner som kommit ut nu i vinter. Ellens val är titeln på serien och Kärleken är den andra boken. Det nya livet heter den första boken. Jag lyssnade på boken och hoppades att den skulle kunna ge mig lite verklighetsflykt till och från förskolan och när jag lagar mat. Boken är utgiven på Lovereads.

Ellen har kommit in på universitetet i Ljungsala och det går bra för henne. Hon har sin underbara pojkvän Jonas, men känner allt mer att de inte förstår varandra. Han vill gifta sig och hon vill läsa och vara fri. Så springer hon in i doktoranden Carl. Flera gånger. Samtidigt letar hon efter sin syster, som vi läsare vet befinner sig på ett mentalsjukhus. Ellen lär känna en av systern bästa vänner och får mer ledtrådar om vad som kan ha hänt. Hela staden rustar för det stora bröllopet med societetsparet Oscar och Gabriella och Ellen lär känna Alva, Gabriellas bästa vän som inte alls vill gifta sig, Snarare utbilda sig och kämpa för kvinnlig rösträtt.

Det händer mycket i Kärleken, egentligen mycket mer än i Det nya livet. Jag tyckte om del ett men den här andra boken är verkligen ett stort lyft. Här händer det saker, vi får följa med på kvinnosaksmöten och in i föreläsningssalar. Ellen utvecklas och blir en modigare kvinna och hon tar en självklar plats bland studenterna. Sedan får vi fortsätta vår undran över om Jonas verkligen är rätt för henne. Sedan är det mycket trevliga nya bekantskaper i boken som gör att jag ser fram emot nästa bok, även om den inte kommer att vara skriven av Helena Dahlgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.