Fantastiska fruntimmer 2020 och 2021

12

Jag hängde på Linda Enligt O:s boktolva 2020 och det gick ok. En boktolva är en lista på författare där man ska läsa tolv stycken. Listan gör man själv. Jag valde att kalla min utmaning för fantastiska fruntimmer och listade ett antal kvinnliga författare jag länge tänkt läsa. Jag gör om utmaningen 2021 med delvis nya namn. Jag har med någon författare där jag läst något litet av och vill läsa en hel bok, i annat fall handlar det om helt nya bekantskaper.

2020

Jag läste nio fantastiska fruntimmer från min lista 2020. Den som är enormt uppmärksam ser att det smugit sig in en ny person på listan, som inte var där från början. Det är Jeanette Winterson som jag läste i jul. Anledningen till det lilla fusket var att jag typ hela året tänkte, varför har jag inte med Jeanette Winterson på listan? Och när det blev jul och jag läste henne, tänkte jag att hon fick smyga sig med ändå.

2021

Jag för över några rakt av från föregående lista, men justerar lite för att jag kanske inte känner mig supersugen på alla fortfarande. Sedan har jag kompletterat med nya spännande namn och i år har jag sett till att få en geografisk bredd på listan. Det ska väl öka mina chanser att klara utmaningen, då jag har en annan utmaning som fokuserar på antalet lästa länder.

 • Agnes Lidbeck (Sverige)
 • Agota Kristof (Ungern)
 • Akwaeke Emezi (Nigeria)
 • Esther Singer Kreitman (Polen)
 • Fleur Jaeggy (Italien)
 • Hiromi Kawakami (Japan)
 • Ingeborg Bachmann (Österrike)
 • Koko Hubara (Finland)
 • Linnea Axelsson (Sverige)
 • Mariama Ba (Senegal)
 • Marie Under (Estland)
 • Marina Tsvetajeva (Ryssland)
 • Milena Michiko Flašar (Österrike)
 • Karen Blixen (Danmark)
 • Karin Johannisson (Sverige)
 • Kristina Lugn (Sverige)
 • Petina Gappah (Zimbabwe)
 • Ruth Rendell (Storbritannien)
 • Sara Danius (Sverige)
 • Sara Lidman (Sverige)
 • Scholastique Mukasonga (Rwanda)
 • Thit Jensen (Danmark)
 • Ulrika Linder (Sverige)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.