Digitala möten och vackert väder – junisummering 2020

Midsommar och EU på Landsort

Midsommar och EU på Landsort.

Juni 2020 har varit en minst sagt märkligt månad, inte minst för oss. Andrahandsbonde är inne på sin sista månad. Sommarens planer har varit minst sagt osäkra pga läget och föräldrar i riskgrupp. Vi har en bostadslöshet att lösa och hotell i Lidköping går på en förmögenhet för hela familjen. Sedan hade skola i Nacka inte löst sig för det stora barnet och mycket oro var kopplat till det. Nu är juni slut, vi flyttar ut och allt verkar ordna sig, till och med tak över huvudet hela juli.

Det har varit digitala möten, såväl jobbmässiga som privata. Sedan avslutades juni med en rejäl värmebörja och vi satt i teams-möten istället för att ligga på stranden. Nu ska vädret bli sämre, när vi flyttar ut på Landsort och så småningom går på semester. Vi får hoppas att det inte blir så illa!

Min läsning

Jag har läst ganska så mycket i juni. Jag är med i två bokcirklat och försökt hållit jämna steg. Lyssnandet gör att det blir fel böcker än det skulle bli annars. Vägen till och från förskolan är lång, men nu har jag gått den för sista gången. I höst blir det några hundra meter istället och då får vi se vad som händer med lyssnandet.

Världssommar 2020: Jag kom sent omsider på att jag ska köra världslitteratur i sommar, precis som jag gjort många andra somrar. Jag har förinställt en massa noveller, dikter och barnböcker för att jag ska ha möjlighet att inte skriva så mycket. Vid sidan av det tänkte jag läsa romaner. I Juni läste jag Modersmjölken (Lettland), Natt i Caracas (Venezuela) och Waterfall of moss and sun (Sydafrika)

Tolv månader – tolv länder: Jag har fortfarande kvar:

  • Centralafrikanska republiken
  • Djibouti
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Det går lite trögt med den här utmaningen, men jag hoppas att den kan ta ny fart i sommar. Jag lästen en diktsamling av Ingrid Jonker, postumt utgiven och översatt av hennes dotter Simone Jonker.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag prickade i och med ovan av Ingrid Jonker.

Semesterutmaningen Malta: Inget nytt, men har bestämt mig för att läsa lite mer Malta i juli så ni kan se fram emot en sammanfattning under semestern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.