Flytt 2020: Etapp 3, Landsort

Storm på Landsort

Det blåser på Landsort. Kolla in vimpeln i bakgrunden!

Flytten har nu gått in i etapp 3. Första etappen var hotell i Hammarby Sjöstad i januari, etapp 2 har varat ett par månader i ett andrahandsboende i Hammarby Sjöstad och nu är det alltså dags för etapp 3. Vi har flyttat ut, men inte fått tillgång till huset än så nu ska vi hålla oss flytande i en månad. Vi ska vara på svärfars landställe på Landsort och vi bokar in honom i Lotstornet när han vill komma ut.

Det är klart att det inte är optimalt att bo i andra hand inneboende i någon annan saker och dessutom inte riktigt vet när man ska ska få återse sina egna, men en sak är jag glad över och det är att jag har fått uppleva båtlivet och pulsen vid kajen på sommaren. Vi har varit på restauranger vid kajen ett par gånger, men det är inte samma sak som att ha en öppen balkongdörr och höra folkmyllret utanför. Fram till för några veckor sedan var det tämligen dött här, men nu har Hammarby Sjöstad utanför Hammarby Allé levt upp!

Snart ska vi ha semester, men först ska vi jobba några dagar till. Sedan blir det lata dagar vid havet och sedan en Sverige-semester med lite olika inslag. Jag ogillar ordet hemester, eftersom det just är semester i Sverige vi uppskattar mest på sommaren. är sommaren varm och skön är Sverige helst fantastiskt. Jag har såklart inget emot några svalare dagar med regn och vind emellanåt, men det är klart att jag längtar utomlands är det kalla vädret aldrig tar slut. Vi hoppas att det blir en lagom skön sommar i år. Lite svalt väder emellanåt är alltid positivt, inte minst för barnen som blir gnälliga när det är för varmt.

Fördelen med Landsort är att det ofta brukar vara bra väder, om man väl hittar lä och solen skiner. Det spelar ingen roll om det inte är så varmt, för det blir ofta varmt på någon sida huset. Nackdelen är om det blåser för mycket för då är Landsort ett riktigt blåshål där det är svårt att hitta lä och där det knappt går att bada. I Skrivandets stund blåser det. Det blåser mycket!

Det blir nog bra tillslut. Nu njuter jag bara av att vara här och att det inte gör något om barnen spiller i soffan.

2 kommentarer

  1. Låter lite som en semester att vara på ett lantställe.
    Hoppas ni får det bra där

    1. Ja, det blir lite av varje. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.