Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Sainz Borgo, Karina; Natt i Caracas; 2019

Recension: Sainz Borgo, Karina; Natt i Caracas; 2019

Natt i Caracas

Karina Borgo Sainz bok Natt i Caracas är så ovanligt som en bok från och om Venezuela utgiven på svenska på Albert Bonniers förlag. Jag tänkte att jag måste läsa den eftersom jag faktiskt inte har läst en hel roman från Venezuela och så är det alltid spännande med det som översätts och ges ut på stora förslag.

Adelaida begraver sin mamma och sedan finner hon att det varit inbrott i sin lägenhet. Allt utspelar sig i Caracas där det är laglöst land och plundrare söker sig hem till folk och ta över deras lägenheter och saker. Karina Borgo Sainz beskriver ett land i förfall där ingen kan lita på någon och där man behöver ta lagen i egna händer. När Adelaida finner sin granne död, bestämmer hon sig för att byta identitet med henne för att rädda sig själv.

Boken utspelar sig i Caracas men Karina Borgo Sainz säger att den skulle kunna utspela sig var som helst i Latinamerika. Våldet är liknande överallt i regionen. Hon lämnade Venezuela när hon var 23 år och är nu bosatt i Spanien och hon arbetade som journalist sedan hon var sjutton. Idag skulle hon inte vilja bo i landet och hon säger till tidningen Karavan att det krävs oerhört mod för att jobba som journalist där idag.

Natt i Caracas är en fantastisk bok och jag förstår att den fått så stor uppmärksamhet. För mig var den ganska så svårläst och den fångade mig inte riktigt. Det är en bok jag vill tycka mycket mer om än vad jag gjorde. Men hur som helst är det en viktig bok som berättar om ett land som blivit hemskt under Hugo Chavez styre och som gör det omöjligt för många människor att bo kvar där.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.