Semester 2020: Världsromaner i sommar

Världskarta

I sommar blir det världslitteratur på bloggen och Linda på Enligt O har satt ihop en världslitteraturlista att utgå ifrån. Den såg riktigt trevlig ut så jag bestämde mig för att gå igenom den och se vad jag kunde hitta. Jag kommer att skriva om många noveller i sommar, men jag kommer också att läsa en och annan världsroman.

På den här listan finns det många böcker som jag tänk läsa ändå, sådana som står i min bokhylla, böcker från världsböckerlistan och från bokcirklar. Jag hoppas att det blir en bra mix och att jag verkligen läser mycket i sommar. Jag kommer inte att kunna släpa så många böcker med mig, så det kommer att bli mycket läsning på Kindlen och Storytel readern.

Urval från Lindas lista

The Blessed Girl av Angela Makholwa (Sydafrika)

Eva ur spillrorna av Ananada Devi (Mauritius)

The Girl in the tree av Şebnem İşigüzel (Turkiet)

Sex and vanity av Kevin Kwan (Singapore)

Last Tang standing av Lauren Ho (Malaysia)

The Memory Police av Yoko Ogawa (Japan)

Bangkok wakes to rain av Pitchaya Sudbanthad (Thailand)

Det som väntar på mig av Parinoush Saniee (Iran)

Att skörda ben av Edwidge Danticat (Haiti)

Here comes the sun av Nicole Dennis-Benn (Jamaica)

Långt bortom havet av Isabel Allende (Chile)

Natt i Caracas av Karina Sainz Borgo (Venezuela)

Kött och ben och vatten av Luiza Sauma (Brasilien)

Mina tillägg

Godnatt, ros av Chi Zijian (Kina)

År månader dagar av Yan Lianke (Kina)

Hur mår fröken Furukura? av Sayaka Murata (Japan)

Längs den lila linjen av Deepa Anappara (Indien)

Pachinko av  Min Jin Lee (Sydkorea)

Born 1982 av Ji-young Kim (Sydkorea)

Några lite äldre böcker

The white woman on a green bicycle av Monique Roffey  (Trinidad och Tobago)

The Woman Next Door av Yewande Omotoso (Sydafrika)

När regnmolnen hopas av Bessie Head (Sydafrika)

My Country, Africa av Andrée Blouin (Centralafrikanska republiken)

Awaiting Trespass av Linda Ty-Casper (Filippinerna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.