Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Barker, Heather; The plundering; 2017

Recension: Barker, Heather; The plundering; 2017

So many islandsThe plundering av Heather Barker finns med i antologin So many Islands av Nicholas Laughlin (red). Hon har prisats för novellen. Barker är född i Storbritannien, men bor idag på Barbados och har, vad kan kan förstå, rötter på Barbados. Jag smygstartar min novellsommar med den här novellen.

The plundering är ett tillfälle på Barbados då de svarta invånarna kan be sina vita arbetsgivare om vad som helst. Det ska ses som en återbetalning från de vita som tagit de svartas mark och egendom. Det inträffar vart 50:e år. Det verkar dock vara så att man inte riktigt förhäver sig, utan ber om ganska små saker. Men huvudpersonens farbror berättade att han bad om en bit land som varit hans släktingar. Han fick det och kunde därmed skapa sig ett nytt och bättre liv.

The plundering är en novell om rasism och kolonialt förtryck som lever sig kvar. Det är ju lite typiskt att denna givmilda dag från vita till svarta kallas plundringen. Man undrar ju vem som plundrar vem här. Jag tyckte om berättelsen eftersom den på ett humoristiskt sätt visare den inte alls så humoristiska historien på Barbados.

Läs mer (antologin So many islands): AdlibrisBokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.