Veckans topplista v 43: Böcker om exotiska platser

Veckans topplista

Jag fick av en slump se att Johannas deckarhörnas Veckans topplista denna vecka handla om exotiska platser. Jag brukar ju läsa böcker från när och fjärran, med idag tänkte jag lista böcker som är skrivna av svenskar med god kännedom om olika exotiska plaster. Det är ett litet minitema som jag helt oplanerat haft i min läsning i år. Några är desamma som de Johanna själv listat.

 1. Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn: Fortsättningen på Innan floden tar oss handlar om diplomatkretsar i Bangladeshs huvudstad Dakha. VI får följa både svenskar och bangladeshier.
 2. Förnedringen av Tinna Lindberg: En deckare som utspelar sig på svenskön Koh Lanta i Thailand och i diplomatkretsar i Bangkok.
 3. Fyra dagar i Kabul av Anna Tell: En deckare bland soldater i Afghanistan och bortrövande av två svenska diplomater.
 4. Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson: En ny bok av Alfredsson som inte handlar om hennes hjältinna Ellen Elgh, utan är fristående. Den här utspelar sig i Zambia bland både svenskar och zambier. Våld mot kvinnor är temat.
 5. Mellan vulkaner av Kristina Boman: En svensk FN-tjänsteman i Guatemala 1995. om Homosexualitet, religion och kulturkrockar.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anna Johansson26 oktober, 2017 kl. 03:54
  • Svara

  Från Afghanistan: http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2012/06/afghanistan-5x-en-del-av-mitt-hjarta.html

   • Hanna26 oktober, 2017 kl. 05:36
    Författare
   • Svara

   Intressant! Håller med om att titeln låter som en dålig schlager 🙂

 1. Vulkaner verkar spännande.

   • Hanna26 oktober, 2017 kl. 05:36
    Författare
   • Svara

   Det var den, men varning för lite väl mycket magi och religiösa inslag.

 2. Kul att du hängde på! Väldigt spännande att läsa om främmande länder, kulturer och platser. Ibland är det inte så dumt om de är skrivna av t ex en svensk bosatt i utlandet. Det är som att de kanske lägger märke till detaljer lite extra, sådant man blir hemmablind för. Ett fascinerande exempel var Olivier Truc, tänk att det behövs en fransman för att skildra hur magisk fjällvärlden är liksom. Fast jag gillade inte hans deckarintrig så bra… ?

   • Hanna26 oktober, 2017 kl. 09:14
    Författare
   • Svara

   Precis, det finns en viss tjusning i det. Tack för tips på bok! Och efter ditt inlägg blev jag sugen på att läsa Thomas Engström. Jag känner hans fru och har ju interagerat med honom många gånger i sociala medier så jag borde ju gjort det för längesedan 🙂

 3. Förnedringen är den enda jag läst av böckerna på din lista. Tack för tips om de andra!

 4. Karin Alfredssons nya bok bara måste jag läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.