Recension: Tell, Anna; Fyra dagar i Kabul; 2017

Fyra dagar i KabulAnna Tell deckardebuterar i år med Fyra dagar i Kabul (Wahlström & Widstrand). Tell har erfarenhet från försvarsmakten och boken utspelar sig bland militärer och ambassadfolk i Afghanistan. Boken är en deckare och jag såg fram emot att läsa en deckare i en lite annorlunda miljö.

Amanda Lund är polis med specialuppdrag i Afghanistan. Hon är expert på förhandling och medling och det är just vad hon kommer att få syssla med. Två personer från ambassaden försvinner och uppdraget från Sverige är att detta på inga som helst villkor får läcka ut. Samtidigt mördas en fd ambassadanställd i Stockholm. Amanda Lund står med ett försvinnande, en ambassadör som inte vill samarbeta och så småningom också bilder som använts mot ambassadören i utpressning. Hur hänger allt samman? Eller gör det inte det?

Jag tyckte mycket om den här deckaren! Jag lyssnade på den på väg till jobbet och kom ganska så snabbt in i den att jag bara ville sträcklyssna. Det händer inte så ofta trots allt. Jag gillade att den utspelar sig i en annan miljö och en miljö som författaren verkar känna väl till. Deckare i annorlunda miljö tycker jag känns mer modernt än en massa mord på en liten ort, fast det spelar kanske ingen roll så länge det är en bra historia. Fyra dagar i Kabul är välskriven, spännande och har ett intressant fall. Dessutom är den trovärdig, det är numer det viktigaste för mig när jag läser en deckare. Amanda Lund är en också intressant karaktär jag gärna läser mer om.

Läs mer: Adlibris, BokusJohannas Deckarhörna, Och dagarna går, Hyllan, Boktokig

1 kommentar

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
    • Anna5 september, 2017 kl. 11:18
    • Svara

    Man tackar! ☺️ / Anna Tell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.