Julkalender 2018: 24 kandidater till nobelpriset i litteratur

Disney-julpynt

Om en månad går vi strax in i julmånaden och självklart ska det här på bloggen bli en traditionsenligt julkalender. Årets tema är nobelpriset i litteratur. Det kommer inte delas ut något sådant i år, vilket såklart är synd och skam, men ändå förståeligt. Istället kommer akademien här av mig få 24 tips på fantastiska kvinnliga författare som borde få nobelpriset.

Som vanligt i mina kalendrar kommer det bli lite av en mix. Jag kommer att skriva om personer som borde få det nu, borde fått det samt borde få det i framtiden. Alla lever inte idag. Jag har inte heller läst alla själv, utan gått på tips jag fått på Facebook och Twitter samt läst om i olika sammanhang.

Det blev fantastiska diskussioner i mina kanaler när jag ställde frågan Vilken kvinna borde få nobelpriset i litteratur? Många spridda svar och litteraturvetare, bokälskare, vanligläsare och andra diskuterade sida vid sida. På Twitter hade jag och Enligt O-Linda en lång diskussion med Yukiko Duke där jag fick många bra tips till kalendern (ja, det var oerhört stort!).

Detta är en kalender som uppmanar till diskussion! Kommentera gärna och säg till om jag har helt fel. Tala gärna om ifall det är rätt person, men fel motivering. Hojta till om jag missat något eller någon.

I väntan på julkalendern kan ni kika in på de tidigare som varit här på bloggen:
2010: Dagens boktips
2011: Dagens feminist
2012: Feministiska resmål
2013: Feministiska milstolpar
2014: Litterära feministiska förebilder
2015: Tre böcker om dagen
2016: Geografiska områden
2017: Feministisk världskanon

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Bra idé!

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna1 november, 2018 kl. 09:22
    Författare
   • Svara

   Hoppas du kommer gilla det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.