Veckans kulturfråga: Lättsmälta böcker

Veckans kulturfråga

Enligt O brukar varje vecka ställa en fråga på sin blogg och den här veckan handlar det om det som jag läst så mycket på senaste tiden – lättsmälta böcker. Jag svarar på den här frågan idag och hoppas att jag kan hitta tips på andra bloggar så jag kan variera mitt läsande lite. Jag har visserligen börjat komma ur mitt värsta feelgoodträsk, men har större behov nu än innan av att kunna variera med lättsmälta böcker.

Vilka författares böcker läser du när du behöver något mer lättläst och lättsmält?

Först och främst, Mhairi McFarlane. Blir aldrig besviken på hennes böcker! Hon skriver feelgood som ofta har svärta och där det inte alltid är självklart från början att de som sedan blir ett par, borde bli det.

Johanna Schrieber är en författare jag lärt känna och som jag tycker skriver mycket bra böcker. Hon är aktuell just i detta nu med Mellan raderna, som ska vara en förstas roman i en tänkt serie.

I slutet av mina extra coronadeppighet och suktande efter feelgood, lyssnade jag på Christina Lauren. En bok finns översatt till Svenska, Kär i karriären, men fler böcker finns på engelska. Helt ok romance med feministiskt touch.

Vill du ha något riktigt långsamt med mycket sexual attention så rekommenderar jag Mariana Zapata och hennes böcker Kulti och The wall of Winnipeg and me.

3 kommentarer

  1. Zapata var ett nytt namn för mig. Kär i karriären har jag avfärdat, men det var kanske dumt? Ser också fram emot Schreibers nya!

    1. Zapata seglade upp som en favorit, men av någon anledning lockar inte hennes andra böcker. Men här är det 500 sidor trånande. Hon gör det dock mycket bra! Kär i karriären var ok, men The unhoneymooners var bättre. Ja, ska läsa Schreiber och McFarlane nu. Ska bara läsa färdig Ekis Ekmans bok om transpersoner. Not so lättsmält.

  2. Men vad kul, jag är inte bekant med någon av dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.