Recension: Zapata, Mariana; The wall of Winnipeg and me; 2016

The wall of Winnipeg and meJag behövde mer romantik och tog mig an en andra bok av Mariana Zapata, då jag tyckte om Kulti. The wall of Winnipeg an me har av flera ansetts vara hennes bästa, så även om jag inte alls föll för temat så gav jag den en chans. Jag lyssnade på boken på Storytel på originalspråk.

Vanessa har höga studieskulder och behöver välbetalda extrajobb. När hon får möjlighet att jobba för en ”kändis” tackar hon ja. Det visar sig vara en av amerikanska fotbollsligans bästa spelare, kanadensaren Aidan. Han är hennes arbetsgivare och beter sig som en stor jättebebis, som aldrig äger tack eller ens verkar bry sig om sin anställda. Den dagen hon slutar är hon lättad, men Aidan vill få henne tillbaka. Hon vägrar, men så kommer han med ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Hon ska få ett hus och alla sina skulder betalda om hon går med på att ingå ett skenäktenskap med honom.

En jättebebis, ett skenäktenskap och kvinna bara vill göra sin grej, kan det verkligen bli romantiskt? Även för en feminist? Ja, faktiskt. Jag blev själv förvånad. Vanessa vägrar att vara Aidans hushållerska efter att de gift sig och flyttat ihop. Aidan gör allt för att Vanessa ska trivas och en vänskap börjar att växa fram. Eftersom det redan finns en attraktion från Vanessas sida, förstår vi vartåt det kommer att barka.

Det går långsamt i Mariana Zapatas böcker. Den sexuella spänningen mellan Aidan och Vanessa byggs successivt upp på nära 500 sidor och Zapata gör det riktigt bra. Jag behöver inte en massa sex i kärleksromaner, så för mig passar det bra. Det händer inte så mycket i boken, men när jag kommit in i den så blir den ändå aldrig tråkig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.