Recension: Lauren, Christina; Kär i karriären; 2017

Kär i karriärenChristina Lauren läste jag i julas och tänkte att jag kunde ge en chans till. Kär i karriären är, vad jag kan se, den enda som finns översatt till svenska. Boken kom på svenska 2018 på Lovereads. Christian Lauren är en pseudonym för Lauren Billings och Christina Hobbs. Jag lyssnade på boken på Storytel och den är uppläst av Charlotta Jonsson och Anton Körberg.

Evie är agent i Los Angeles och singel. När hon springer på Carter på en fest blir hon intresserad. Intresset är besvarat, men det är inte idealiskt då Carter också är agent på ett konkurrerande företag. En morgon ställs allt på ändå då deras företag är sammanslagna och Evies idiot till chef meddelar att bara en av dem kommer att få behålla jobbat. De är inte längre dejtande, utan hårda konkurrenter. Attraktion går inte att ta bort så lätt och samtidigt klarar inte Carter av att chefen är ett riktigt praktarsle mot kvinnor. Det blir en fråga om vad som är viktigast i livet.

Kär i karriären fyller sitt syfte som lättläst/lättlyssnad feelgood med substans. Jag kunde störa mig lite på en lite väl stor fokusering på det manliga könsorganet och gissar att det var för att visa den enorma sexuella attraktionen som fanns mellan Evie och Carter. Boken har ett tydligt feministiskt budskap med LA:s sexistiska agentvärld och vi får inte bara följa Evies frustration, utan även Carter klarar inte av att kvinnor blir negativt särbehandlade.

Jag tyckte om julboken In a holidaze, som jag läste i december och jag tyckte ion den här. men jag tycker om dem lite lagom, så kommer inte att kasta mig över fler böcker. Det blir nog fler böcker så småningom, eftersom det ju är den är typen av böcker som jag läser just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.