Val och bokmässa – septembersummering 2022

Johanna Schreiber och Frida Malmgren

September var helt klart en hektisk månad. Valrörelsen gick in i sitt slutskede och mina krafter sjöng på sista refrängen. Fick vila i en och en halv vecka, sedan var det dags för nästa energikrävande aktivitet – bokmässan! Såklart ger framförallt bokmässan energi, men såhär första dagen i oktober känner jag fortfarande att jag behöver mycket vila och kanske framförallt att vara hemma i mitt hus med min familj.

Min läsning

Jag har läst riktigt bra, men fick (av naturliga skäl) en liten dipp kring valet och kring bokmässan. Jag kommer nog ikapp igen, för det är många isländska deckare som står på tur när jag lyssnar och de böckerna går riktigt fort!

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i september blev det inga nya länder så jag är fortfarande uppe i 31 totalt, men det är tre månader kvar och nio böcker så det ska nog går bra.

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var Island och jag satsade ganska hårt. Läste flera deckare av Ragnar Jónasson och även en av Arnaldur Indriðason. Jag uppmärksammade också Guðrun Agnarsdottir från Kvennalistinn och skrev om feminism i isländska deckare.

Hyllvärmare: Hade lite annat att tänka på i september så det blev inga hyllvärmare lästa.

Ukraina: Jag läste två ukrainska böcker i september, Döden och pingvinen nav Andrejj Kurkov och Ukrainska hästar över Paris av Lina Kostenko och Ivan Dratj.

Bokcirklar: Jag har inte ens hunnit med att börja på nästa bokcirkelbok i Läsa jorden runt, Skuggkungen av Maaza Mengiste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.