Utmaningar 2017: Språkutmaningen

ABCJanuari är utmaningarnas tid och det är dags för mig att presentera några nya utmaningar som jag ger mig själv. Några av de utmaningar jag skrev om i januari förra året klarade jag inte eller brydde jag mig inte om att försöka klara, men de stora utmaningarna som jag verkligen känt för har jag klarat. Därför ska jag i år försöka att bara ge mig själv utmaningar som jag är rikgit sugen på.

Här kommer min första läsutmaning som jag är rikgit sugen på och som inte blivit gjort av sig själv förmodligen av lathetsskäl. Ibland behöver jag en utmaning för att ge mig själv en spark i baken. Så här är den – språkutmaningen 2017! Reglerna är ganska enkla.

storbritanniens flagga

Månadens engelska: Jag ska läsa en bok på engelska varje månad, totalt tolv stycken. Det är naturligtvis inte det viktigaste att det blir en i månaden utan att det blir tolv. Jag har flera böcker inköpta i både London och Hongkong som står olästa i hyllan så det lär inte bli några problem att hitta något att läsa.

tysklands flagga

Kvartalets tyska: Fyra böcker på tyska ska läsas under året. Jag har flera stycken som jag köpt i Berlin så det finns resurser även här. Fyra på ett år borde jag dessutom mäkta med.

Danmarks flaggaNorges flagga

Årets danska och norska: Jag påminns hela tiden på hur dålig jag är på att läsa på våra grannspråk. Nu valde jag att läsa Hanne Vibeke Holst bok Förlåtelsen på svenska trots att den stått i hyllan på danska sedan ett besök i Köpenhamn 2012. Jag har andra böcker på danska hemma, så jag måste inte åka tillbaka till Köpenhamn för att klara utmaningen. Norska tycker jag är lättare, men här vet jag inte just nu vad jag ska läsa.

En utmaning i utmaningen är dock att jag inte ska gå all in. Jag ska inte efter en månad utöka antalet böcker till det dubbla, googla hela dagarna, beställa böcker från obskyra antikvariat i utlandet eller lägga allt annat åt sidan. Jag vill fortfarande att nya böcker ska vara fokus i vår och att detta ska vara en lågintensiv utmaning. Det här kan å andra sidan bli det svåraste utmaningen för mig 🙂

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
  • Anna9 januari, 2017 kl. 08:43
  • Svara

  Spännande att du utmanar dig med att läsa på flera språk. Jag har en norsk och en dansk roman på vänt i min hylla så kanske det är läge att hänga på. Engelska läser jag flera titlar varje månad så det är lite fusk att räkna dem för mig. Jag lovar att hojta om jag får läst mina nordiska böcker 🙂

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Hanna9 januari, 2017 kl. 08:57
    Författare
   • Svara

   Jamen såklart ska du hänga på! Jag läser nog ungefär en bok på engelska varje månad också så det är nog lite fusk för mig också. Men ofta drar jag mig för att läsa på engelska så jag behöver en liten spark i baken. Utmaningar är lustläsning för mig som jag skrev på Facebook 🙂

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Imponerande. Jag läser i perioder mer på engelska än på svenska (resterade tid blir det 50/50) men sedan är det stopp. Har tyvärr inga fler språk i rockärmen 🙁

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Hanna9 januari, 2017 kl. 08:59
    Författare
   • Svara

   Att läsa på norska är inget alternativ? Men engelska är ju också bra, jag är lite dålig på det i perioder, men 12 om året lär inte blir några bekymmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.