Utmaningar 2016: 30 nya länder

Jordglob

Jag utmanade mig själv att läsa 20 nya länder före förlossningen. Som jag redovisat för tidigare klarade jag den utmaning med minsta möjliga marginal. Nya länder är länder jag aldrig läst något från förut och minsta krav var att läsa spridda dikter på nätet eller i en tidskrift. Hade alla nya länder varit blandad lyrik hade jag inte klarat utmaningen, men jag hade en bra blandad kompott så det fanns inget att klaga på. Det var lyrik på ena kanten och roman på tyska på andra kanten och krönikesamling på engelska och romaner på svenska däremellan.

Efter den avslutade utmaningen läste jag inte nya länder för att jag hade en press på mig, utan för att jag ändå brukar göra sånt. Det visade sig nu när jag skulle sammanställa att det blev hela 30 nya länder i år! Tror att det är rekord.

Följande länder är nya på min jorden runt-lista:

Irak (noveller)

Nauru (en dikt)

Bahamas (krönikesamling)

Burkina Faso (politisk debattbok)

Qatar (novellsamling)

Haiti (novell)

Kongo-Brazzaville (roman)*

Kribati (dikter)

Lichtenstein (roman på tyska)

Belize (roman)

Tonga (dikter)

Jordanien (novell)

Förenade Arabemiraten (novell)

Kongo-Kinshasa (roman)*

Eritrea (textsamling)*

Venezuela (dikter)

Vatikanstaten (debattbok)*

Kap Verde (roman)*

Kuwait (novell)

Montenegro (dikter)*

Efter detta har jag läst:

Östtimor (roman)*

São Tomé och Príncipe (dikter)

El Salvador (novell)

Madagaskar (dikt)

Panama (novell)

Paraguay (novell)

Ecuador (novell)*

Mali (barnbok)*

Jamaica (självbiografi)

Sierra Leone (roman)*

*) Manlig författare som inte nödvändigtvis recenseras här.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
  • Anna9 januari, 2017 kl. 08:45
  • Svara

  Hur många länder har du egentligen kvar på din världslista? Kan inte fattas så många nu? Jag läste böcker från 38 länder förra året och de var inte nya, imponerade samling du har!

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna9 januari, 2017 kl. 08:55
    Författare
   • Svara

   Jag håller koll, 44 länder kvar 🙂 Men jag tycker också att det är viktigt att läsa från många olika länder, inte bara de jag aldrig läst något från förut. Så antalet länder förra året är förmodligen fler än 30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.