Utrikesrapport: Bokfrossa i Berlin för en boknörd som förstår tyska

tysklands flaggaIdag och imorgon är det jag själv som står för utrikesrapporterna. Befinner mig sedan igår i Berlin. Äntligen är jag här med min man och lyckligtvis bara jag och min man. Barnet är tryggt i sitt hem med mormor och morfar hos sig och i helgen ska han få träffa sin yngsta kusin igen.

Hanna på Drussmann i Berlin

Det första jag gjorde (ja, det är sant) när jag bytt om efter flygningen och lämnat grejerna på hotellet var att promenera till Dussmann, detta enorma bokvaruhus på Friedrischstrasse i närheten av Brandenburger Tor. Här skulle shoppas böcker på tyska! På önskelistan stod böcker om Baader Meinhofligan, DDR och tysk feminism.

Bok om Katarina Witt

Jag höll på att frångå mitt önskemål direkt och köpa den här boken. Den verkade dock inte så bra när jag bläddrade i den. Istället för en biografi var det en bok om hur skridskoprinsessan från DDR, Katarina Witt, lever idag med mest bilder.

Hanna på Drussmann i Berlin

Jag fick leta vidare längst upp i varuhuset bland politik, historia och sociologi (och biografier).

Böcker om RAF

Första besvikelsen: Böcker om Baader Meinhofligan har inte blivit fler sedan jag var här sist 2013. Av dessa få böcker står tre i min bokhylla hemma (och jag har läst dem!), varav Stefan Aust tjocka verk är en.

Böcker om DDR

DDR-hyllan var lite mer välfylld och här hittade jag två intressanta böcker om kvinnor i DDR.

Böcker om feminism på tyska

Första människan jag frågade trodde inte det fanns mycket tysk feminism i hyllorna. Andra jag frågade visade mig vilka som var skrivna av tyskar här och det fanns mer än jag trodde att välja på. Det slutade med tre böcker, varav en av den kända tyska feministen Alice Schwarzer. Även kallad den enda tyska feministen.

Hanna på Drussmann i Berlin

Såhär glad är jag för mina nya böcker!

Nya tyska böcker

Här är gårdagens skörd. Jag ska skriva mer om böckerna och varför jag valde dem när jag kommer hem.

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Spännande inköp, ser fram emot att höra mer om dem. Och berätta om det var någon särskild av dem en måste läsa!

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

      Jag lovar att komma med en närmare redogörelse! Det är ju lite svårt att veta vilka böcker man ska ta, så det finns ju viss risk för felköp. Är med rädd för feminism och moderskap. Jag tycker att det är intressant för att jag själv kombinerar det, men det kan ju bli en hyllning till det kvinnliga och det är ju mindre roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.