Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Tell, Anna; Norr om Beirut; 2021

Recension: Tell, Anna; Norr om Beirut; 2021

Norr om BeirutJag fann lyssningstid på Landsort och lyssnade klart på Anna Tells nya deckare Norr om Beirut (Wahlström och Widstrand). Jag har läst hennes tidigare Fyra dagar i Kabul och Med ont fördrivas och tyckte särskilt mycket om den första. Tell har erfarenhet av försvarsmakten och skriver deckare i en sådan miljö. Norr om Beirut är striven av en svensk författare, men passar väl in på mitt Medelhavstema i sommar.

Boken börjar med att förhandlaren och den ensamstående mamman Amanda Lund försöker få en man att inte hoppa från Västerbron i Stockholm. Hon misslyckas. Det visar sig ganska snart att det finns oklarheter kring självmordet och det kan kopplas ihop med ett försvinnande av en kvinna. Båda har fått ett mystiskt blomsterbud till sina arbetsplatser. Tillslut kopplas fallen ihop med ett tredje, en svensk man som bor i Beirut, och Amanda måste åka till Beirut för att förhöra honom. Hon tvingas lämna sina barn med barnvakten och samtidigt funderar hon över om hon så småningom ska kunna lämna dem till sin pappa när hon åker iväg.

Jag tyckte att den här tredje boken av Anna Tell var riktigt bra. Den var spännande och hade många intressanta vändningar. Vi får också följa en kvinna som är på flykt från Afghanistan och till en början tyckte jag att hon var lite väl tillrättalagt, men författaren överraskar mig här och allt får en logisk förklaring. Jag tycker också att det var roligt att få fina beskrivningar av Beirut av någon som uppenbarligen varit där. Blev rikgit sugen på att åka dit, även om boken inte direkt beskriver avkoppling och nöjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.