Jag tänkte resa till Medelhavet i sommar med Enligt O

Medelhavet

Enligt O tänkte resa till medelhavet i juni, och jag hänger med! Nej, vi ska inte flyga med munskydd och hålla avstånd i Spanien eller Algeriet, utan vi tänkte en resa i litteraturens värld. Det är ju liksom det som erbjuds nu, så varför inte? Jag tänkte resa runt medelhavet hela sommaren och tänkte att jag borde hinna med tio böcker från något av länderna där.

Här är en liten läslista, som garanterat kommer att ändras med tiden. Jag har botaniserat bland mina egna hyllvärmare en del och försökt hitta lite nya spännande böcker. Jag har också inspirerats av Linda, såklart. Min förhoppning är att jag kommer att lägga ner min själ i detta vad det lider. Jag har inte fastnat för en enda utmaning på länge och känner inte igen mig själv.

Andarnas labyrint av Carlos Riuz Zafon (Spanien)

Doft av ondska av Anne Rambach (Frankrike)

Den sovande nymfen av Ilaria Tuti (Italien)

Hoppets tåg av Viola Ardone (Italien)

The Harvest of Chronos av Mojca Kumerdej (Slovenien)

Räven av Dubravka Ugresic (Kroatien)

Negative Space av Luljeta Lleshanaku (Albanien)

Why I killed my best friend av Amanda Michalopoulou (Grekland)

Not in the ornamental teapot av Erato Ioannou (Cypern)

Selfie and other stories av Nora Nadjarian (Cypern)

Hon som vandrar av Samar Yazbek (Syrien)

Det eviga folket är inte rädda av Shani Boianjiu (Israel)

Revolutionsskrivarna av Nawal El Saadawi (Egypten)

Ett fängelse så stort av Assia Djebar (Algeriet)

Gisslan av Nina Bouraoui (Algeriet)

Det långsamma livet av Abdellah Taïa (Marocko)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.