Recension: Tell, Anna; Med ont fördrivas; 2019

Med ont fördrivasMed ont fördrivas är Anna Tells andra bok om polisen Amanda Lund. Jag har tidigare läst Fyra dagar i Kabul som jag gillade. Nu, liksom då, lyssnade jag på boken på Storytel. Uppläsare är Angela Kovács, en uppläsare jag verkligen gillar. Boken gavs ut på Wahlström & Widstrand 2019.

Amanda är nu ensamstående mor till två ett och ett halvåriga tvillingar. Fadern till barnen valde sin andra familj framför henne, men hon har klarat livet som singel med barn. Till sin hjälp har hon en barnvakt och hon får rycka in när Amanda får ett uppdrag att åka till Pristina för att ta hand om ett fall med en försvunnen svensk polis. Spåren leder så småningom tillbaka till Sverige och där kopplas det ihop med den försvunne polisens fru, som mystiskt försvinner från ett sjukhus när hon blivit utskriven. Samtidigt kör den före detta polisen Ellen en bil från Belgrad till Sverige nonstop. Hon kissar och äter i bilen. Hon blir själv fundersam över vad hennes företag bett henne göra att hon kontaktar polisen. Tillsammans försöker de lösa fallet.

Jag tyckte som sagt om Fyra dagar i Kabul och gillade att författaren delade med sig av sina erfarenheter från livet i Afghanistan. Nu tyckte jag inte att jag fick samma känsla av delarna som utspelade sig i Kosovo i den här boken och Med ont fördrivas var också något mer rörig tyckte jag. Mot slutet blev det mer spännande och då blev det också sträcklyssning.

Det är en lättläst deckare, perfekt för hängmattan i sommar, för att använda en klyscha. Jag tyckte att det var lite väl mycket hämnd som motiv för att jag skulle vara helt nöjd. Hämnd är ett otroligt vanligt motiv i deckare, men knappast i verkligheten. Trots att jag kanske låter lite gnällig i den här recensionen så är det absolut ingen dålig bok. Jag vill läsa mer om Amanda Lund och hoppas att det går bra för henne och tvillingarna.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Och dagarna går, Johannas deckarhörna, Hyllan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.