Semesterläsning eller semesterspelande?

Sommar av Ali Smith

Sommar av Ali Smith, en av alla böcker jag ändå läst nu i sommar.

Den här semestern har ju precis börjat, men eftersom jag varit på Landsort i över en vecka så känns det som att semesterläsningen började redan när jag fortfarande jobbade. När jag har tagit tag i en bok som är lättläst och lättsmält så går det verkligen undan, men allt annat är trögt och jobbigt. Då tas semesterläsningen över av semesterspelandet. Pokemon Go och Harry Potter Wizards Unite kommer att bli den här semesterns stora tidstjuvar.

Just nu försöker jag mig på Niviaq Kroneliussens Blomsterdalen, men har inte fastnat i danskan än. Sedan läser Sanne Åbergs Lysande klot tvenne, som är oerhört fin men tyvärr inte riktigt min genre och så lyssnar jag på Anna Tells bok Norr om Beirut som är fängslande och bra, men lyssningstillfällena få.

Jag har egentligen inget att skylla på eftersom barnen leker med andra barn och egentiden finns det mest hela tiden. Nu badar vi mycket, men i mångt och mycket så fångas jag av spelen när jag sätter mig ner en stund. Igår hade jag iaf vett att sätta på ljudboken samtidigt. Vi får se hur det går vidare. Jag hoppas att kunna läsa något idag. Vi tänkte åka en tur med vår nya båt och besöka en sandstrand en bit bort. Jag får se till att det blir en läsutflykt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.