Sydafrikautmaningen: Så gick det

sydafrikas flagga

Nu är bokmässan över och Sydafrikautmaningen är utmaningen som kom av sig. Först var det utmaningen som tog en enorm fart, men sen kom corona och inget blev som det skulle bli. Men när jag sammanfattar min Sydafrikautmaning, ser jag att jag ändå hann att läsa en hel del, vilket är oerhört roligt. Såhär skrev jag om utmaningen i våras:

Jag efterlyste för några veckor sedan tips på Sydafrikansk litteratur. Förutom tips via Facebook från andra bokälskare, spred sig min vädjan direkt till sydafrikanska författare via ambassaden i Pretoria. Såklart helt fantastiskt roligt och överväldigande! Jag har haft direkt dialog med blanda andra Helen Muffett och Lebohang Masango. Detta i ett läge där jag inte haft vett att bli starstrucked.

Det har varit oerhört roligt att ha en gedigen läslista att gå efter, men trots att jag verkligen inte blockat av allt känner jag att det hela ju inte slutar nu för att jag avslutar utmaningen. De fetade böckerna har jag läst och de andra har jag kvar!

Skönlitteratur – samtida

A Fractured Land av Melissa A Volker

Hon går in på en bar och Hon går på bröllop av Helen S Paige (Paige Nick, Helen Moffett och Sarah Lotz)

Flickor som skimrar av Lauren Beukes

The Blessed Girl av Angela Makholwa

The Monster’s Daughter av Michelle Pretorius

The Son of the House av Cheluchi Onyemelukwe-Onuobia

The Woman Next Door av Yewande Omotoso

Agaat av Marlene Van Niekerk

Skönlitteratur – äldre

När regnmolnen hopas av Bessie Head

Begging to be black av Antjie Krog

Poesi

Waterfall of Moss and Sun av Ingrid Jonker och Simone Jonker

Fackböcker

Are you two sisters? av Hester van der Walt

In no uncertain terms av Helen Suzman

Barnbok

Mpumi’s Magic Beads av Lebohang Masango

Några manliga författare

På lösan sand av Alan Paton

En torr vit årstid av André Brink

Joburg Blues av Nthikeng Mohlele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.