Recension: Christie, Agatha; En dos stryknin; 1920

En dos stryknin2020 är det 100 år sedan som Agatha Christie släppte sin första deckare, En dos stryknin. I år uppmärksammar bokförlaget Bookmark författarens 100-årsjumbileum genom att åter ge ut ett par av henens böcker. En dos stryknin hade från början ett annat slut än det som förläggaren fick Christie att ändra till så för första gången på svenska ger Bookmark ut en volym med båda sluten.

Vem mördade Emily Inglethorp? Hon mördades med stryknin och rummet var låst från insidan. Hercule Poirot får sitt första fall och klurar så småningom ut vem av alla i den lilla byn som är skyldig. Det är en klassisk pusseldeckare där mer eller mindre alla är misstänkta för mordet – och har motiv.

Jag har inte läst så många Agatha Christie i mina dagar och när jag väl läste så valde jag alltid dem med Miss Marple i huvudrollen. Jag fick inte någon enorm längtan efter att läsa fler böcker i genren, men det var mycket roligt att läsa den här, hennes första. Dessutom tyckte jag det var spännande med två alternativa slut. Mycket roligt att Bookmark uppmärksammar 100-årsjubileet av Agatha Christie-deckare!

2 kommentarer

  • Katarina5 oktober, 2020 kl. 01:23
  • Svara

  Oj, spännande! Jag har läst boken, men bara med ett slut. Hur skiljer sig sluten från varandra?

   • Hanna14 oktober, 2020 kl. 09:32
    Författare
   • Svara

   Det var ingen skillnad i vem som gjorde det, bara hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.