Skidåkning, covid och nytt jobb – januarisummering 2022

Selma på Kungsberget

I januari 2022 hände det massor i mitt liv. Efter nyår åkte vi skidor, vilket var första gången för mig på 30 år. Det var roligt, men kommer att bli ännu roligare när den mista klarar av enklare backar som inte är barnbacken. Efter skidåkningen fick vi alla covid och efter covid fick jag ett nytt jobb! Nu ska jag göra det jag verkligen  vill ett valår som 2022 och det gör mig oerhört glad.

Det som förra året var ett hål av meningslöshet är nu hopp och framtidstro. Det känns underbart och det behövs verkligen när elräkningen landade på en absurd summa och vi alla var sjuka. Nu har vi haft covid och kan lugnt åka till Lidköping på sportlovet, som vi planerat. Det är fortfarande restriktioner i Sverige och pandemin är inte över, men det känns som att allt är på väg åt rätt håll.

Min läsning

Läsglädjen är tillbaka är jag har läst många böcker i januari. Det har inte bara varit lättlyssnade deckare och feelgood, utan även en biografi och chilenska noveller från 30-talet. Jag älskar mixen och jag älskar att jag inte bara vill ha kärlek och lyckliga slut. Jag har satt läsmål på 120 böcker i år och det känns som en rimlig målsättning, då jag inte riktigt är på samma plats som när jag läste 150 böcker.

Läsa jorden runt: Min första utmaning för 2022 är att läsa böcker från 40 länder. Noveller och barnböcker räknas in och autonoma regioner räknas efter mina egna (eventuellt godtyckliga) regler. Jag har gått ut starkt, men å andra sidan är det ju lättare att få flera unika länder i början av året. Jag läste från följande länder i januari:

  1. Åland
  2. Sverige
  3. Japan
  4. Polen
  5. Tanzania
  6. Chile
  7. Nigeria

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var det Chile och min sammanfattning om Chile hittar ni här.

Hyllvärmare: Jag beslutade mig för att läsa hyllvärmare och det har jag gjort i januari! Den första av hyllvärmare hade till och med uppgraderats till nattygsbordsvärmare. Jag läste dessa fyra hyllvärmare i januari:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.