Jag har åkt skidor igen och ska träna 100 gånger 2022

Halvt skräckslagen oerfaren skidåkare

Halvt skräckslagen oerfaren skidåkare.

Aldrig har jag nog känt så mycket att jag måste ta tag i mitt liv som nu efter nyår. Och med ta tag i mitt liv menar jag att börja träna. Pandemin har lett till enormt mycket stillasittande för min del och jag har märkt det i både stelhet och dålig sömn. Jag måste komma i form igen, så enkelt är det. Jag fick också bästa möjliga start på 2022 eftersom vi bestämde oss för att åka skidor på Kungsberget utanför Sandviken.

Det var första gången på 30 år som jag stod på ett par skidor. Åren går visst. Jag tror att sista gången var på en utflykt med skolan på gymnasiet. Nu var jag aldrig särskilt bra, så att harva i barnbacken i fyra dagar var både skönt och inte lika nervöst som det kunde varit. Jag fick åka med Selma, som aldrig stått på ett par skidor och det enda dumma med det arrangemanget var att jag var en lite för dålig lärare åt henne.

Hugo, som stod på ett par skidor för andra gången i sitt liv, verkar vara en naturbegåvning och åkte som om han aldrig gjort annat. Tyvärr fick jag inte ta del av det så mycket själv, eftersom mina åk i vuxenbackarna begränsade sig till två stycken (andra gången var det så isigt att jag blev lite rädd). Sen råkade jag så illa ut att jag blev sjuk sista dagen, så barnbacken byttes mot sängen och istället för att lära Selma åka skidor fick jag titta på när hon spelade Toca Boca på paddan.

Mitt stora problem i backarna var att jag fick så satans ont i fötterna. Det gjorde så ont att jag grät. Jag bytte tillslut ut mina pjäxor i storlek 40 till storlek 43 och smärtan försvann. Det var dock lite meckigare att försöka svänga med för stora pjäxor, men eftersom jag inte åkte så mycket i de stora backarna, så vet jag inte hur stort problem. På plussidan var att min betydligt mer erfarna man konstaterade att mina svängar och bromsar sitter i, jag behöver bara mer träning.

Jag ska köra mitt vanliga upplägg med 100 träningspass 2022 och jag har nu fått tillgodoräkna mig alla för- och eftermiddagspass i skidbacken som varit längre än en timma, vilket har gett mig en bra start. Jag har faktiskt redan varit på gymmet också, men det var före nyår, så det räknas inte här. Om jag blir frisk från vad jag nu har dragit på mig, så ska jag snarast bege mig till gymmet igen. Nedan visar jag några härliga bilder från vår resa till Kungsberget.

Selma på Kungsberget

Selma på Kungsberget.

Hugo på Kungsberget

Hugo på Kungsberget.

Hugo och Selma spelar spel på After Ski

Hugo och Selma spelar spel på After Ski.

Chokladdrinkar på After Ski

Chokladdrinkar på After Ski.

Slutkörd skidåkare efter fyra dagar

Slutkörd skidåkare efter fyra dagar.

2 kommentarer

1 ping

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Jag älskar skidåkning! Insåg rätt snabbt nu när vi var uppe att det inte funkar att åka utan magmuskler (skada i somras har drastiskt påverkat träningen…) så nu har jag åtta veckor på mig att bygga mage innan sportlovet 😅

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Hanna15 januari, 2022 kl. 12:13
    Författare
   • Svara

   Heja! Det är inte lätt när man är otränad. Jag blev oerhört andfådd. Så fick jag covid där, men ska snart vara på banan igen!

 1. […] januari 2022 hände det massor i mitt liv. Efter nyår åkte vi skidor, vilket var första gången för mig på 30 år. Det var roligt, men kommer att bli ännu roligare […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.