Semesterutmaning 2022: Längtansläsning

Bokhög inför semestern

Den här sommaren skulle jag läsa. Massor. Det skulle bli längtansläsning sommaren 2022. Jag ville läsa lättlästa böcker utan något som helst motstånd och jag ville läsa böcker från när och fjärran och lite tyngre kvalitetslitteratur – allt i en salig blandning. Jag kan konstatera såhär den andra september att jag lyckades med det. Lyckades med råge till och med.

Av den lista jag gjorde upp för sommaren läste jag samtliga fysiska böcker. Lägg där till flera olästa böcker i min Kindle och ljudböcker samt såklart också fler fysiska böcker. Jag läste böcker som tog några timmar att läsa ut och jag läste böcker som var lite segare och drog ut på tiden. Jag har verkligen haft en udnerbar lässommar!

Det bästa av allt är att energin från läsningen kommer med mig in i vardagen. Jag kopplar av med böcker och inte bara meningslösa mobilspel. Jag lyssnar återigen mer på böcker eftersom jag dels är tröttare och dels är mer rörlig. Ljudböckerna tappas ju lite av naturliga skäl på sommaren och i år tränade jag inte så mycket som jag hade tänkt att göra (träning betyder på sommaren powerwalk med ljudbok i öronen).

Min fysiska läslista sommaren 2022

Denise Rudberg – Den fjärde doktrinen (Sverige)

Jens Nordqvist – Baader-Meinhof (Sverige om Tyskland)

Lauren Marie Grech – Love happens (Malta)

Mhariri McFarlane – Mad about you (Storbritannien)

Milena Michiko Flašar – Jag kallade honom Slipsen (Österrike)

Rebecka Edgren Aldén – Svarta segel (Sverige)

Samanta Schweblin – Kentukis (Argentina)

Tsitsi Dangarembga – En kropp att sörja (Zimbabwe)

Yoko Ongawa – De förlorade minnenas ö (Japan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.