Recension: Våhlund, Elias & Agnes; Handbok för superhjältar – Tillbaka; 2022

Det har kommit en ny bok i serien Handbok för superhjältar i år, Tillbaka. Det är bok nummer sju. Jag och Selma läste den tillsammans nu efter sommaren. Boken är skriven och illustrerad av Elias och Agnes Våhlund och utgiven av Rabén och Sjögren.

Lisa, Max och Robert är nu ensamma att behöva lösa mysteriet med barnen som försvann och kom tillbaka. Nick har gått vidare och jobbar på TV. Vännerna inser att de kommer att behöva Nick och speciellt Robert saknar sin vän. Det de inte vet är att Nick saknar dem också. Barnen som  kommit tillbaka syns på nätterna med någon slags otäck glasartad blick och de hotar alla de möter.

Nu börjar det jag har kritiserat i tidigare böcker att bli bättre, mobbarna är mindre mobbande och det finns en fin vänskap. Fortfarande efterlyser jag någon annan till gänget, någon som inte började som mobbare och som kanske är tjej. Det skulle göra det hela lite mer balanserat.

Selma älskade boken, men tyckte nog att den var lite läskig. Det börjar blir lite hemskare nu än i de andra böckerna för de är inte avslutande nu. Mysteriet med barnen som försvann har nu gått över flera böcker och är inte slut än. Det är mycket mer spännande och jag tror att för Selma överväger den spännande handlingen den eventuella läskigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.