Semesterboktips 2022: Göteborg och Liseberg

Liseberg

Familjen på Liseberg. Juli 2021.

Idag åker jag och familjen till Göteborg för att gå på Liseberg. Vi kommer att övernatta här för att höjden av semesterlyx förra året var att kunna gå från Liseberg när de stängde rakt över gatan till Gothia Towers och stupa i säng. Det återstår att se om det är lika mycket värt kostanden i år. Vi tänkte inte sova två nätter, utan åker tidigt idag för att hinna med en heldag.

Jag tänkte ge er tips på tre böcker där folk går på Liseberg, men kom på att jag nog bara kan minnas två. Har ni läst någon där Liseberg finns med?

Litteratur från Göteborg

Den stora utställningen av Marie Hermansson: En bok som handlar om öppnandet av Liseberg och jubileumsutställningen 1925. en mysig deckare i historisk miljö!

Finns det björkar i Sarajevo av Christina Lindström: En fin ungdomsbok o att vara annorlunda och mer specifikt att ha en förståndshandikappad storebror. Huvudpersonen upptäcker att hans bror har rymt efter ett besök på Liseberg med sina kompisar.

Ragga som du shoppar av Lin Jansson: De går mig veterligen inte på Liseberg i boken, men om jag ska välja en bok som utspelar sig i Göteborg och där du får många Göteborgsmiljöer så rekommenderar jag den här härliga feelgoodboken.

Bonus: Lisepedia. Om du vill veta allt om Lisebergs historia och om när och varför olika åkattraktioner försvann, rekommenderar jag Lisepedia. Där finns info om allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.