Recension: Hermansson, Marie; Den stora utställningen; 2018

Den stora utställningenDen stora utställningen av Marie Hermansson handlar om jubileumsutställningen och Lisebergs öppnande 1923 i Göteborg. Jag fick boken av min mamma eftersom jag älskar att läsa från Göteborg och jubileumsutställningen och Liseberg ligger min släkt varmt om hjärtat. Min farfar hade årskort redan det första året och han far köpte en sportstuga som sedan fanns i släkten länge.

Nils är polis och får fast en bedragare i bokens början. Ellen är journalist och har ett särskilt uppdrag att bevaka utställningen och kommer en bedragare på spåren. Tillsammans börjar Nils och Ellen göra allt för att få stopp på honom, för hans syfte är att döda Albert Einstein som ska hålla sitt nobeltal i Göteborg. Vi får även följa Otto, som lever 2002 och som var ett barn på utställningen, samt Albert Einstein.

Det var till en början en ganska rörig bok, med olika personer och deras liv. När den sedan kom igång med Nils och Ellens jakt på en eventuellt blivande mördare, blev det mer spännande. Det var roligt att få läsa om Göteborg på 20-talet och framförallt om Liseberg och alla åkattraktioner som fanns när det öppnade. Eventuellt spirande kärlek, gjorde också att jag tyckte extra mycket om boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.