Semester och runtflängande i Sverige – julisummering 2019

Båt på spegelblankt hav sommaren 2019

Båt på spegelblankt hav med några extra ungar. Juli 2019.

N ska jag komma med min julisummering 2019. För första gången på länge har jag haft semester hela juli. Maken var i Almedalen ett par dagar och jag och ungarna åkte till Tallinn på kryssning. Det gick verkligen över förväntan. Sedan har vi flängt land och rike runt och besökt släkt i Norrland, mina föräldrar i Lidköping och sedan två härliga veckor på Landsort i Stockholms skärgård. Nu är det dags att åka en tur tillbaka till Lidköping innan semestern ska avslutas med en helg hemma i Stockholm.

Som vanligt har det inte blivit så mycket läst som jag trodde innan. Det verkar som om barn, aktiviteter och bara slappande gick före läsandet i år också.  Dessutom var jag inte supersugen på att läsa massa tung litteratur på engelska. Dock kastade jag mig över Kevin Kwans fotsättning på Crazy rich i Asien på engelska, eftersom de inte kommit ut på svenska (än?). Några recex har jag också betat av. Är inte så missnöjd med läsandet som jag kanske borde vara.

Månadens läsning

Månadens språk: Kurdiska var månadens språk och jag valde att stå över denna månad för att det inte fanns någon kvinnlig kurdisk författare att få tag på som jag inte redan läst. När jag kommer hem från landet läser jag nog ett par noveller av manliga författare från Kurdistan berättar.

Nobelpristagare 1:  I och med att jag läste Henryk Sienkiewicz Quo vadis? har jag läst alla nobelpristagare och inväntar höstens två nya.

Nobelpristagare 2: På den fronten intet nytt.

Jorden runt på 90 dagar: Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med semesterläsningen, men ett par böcker läste jag som passar inom ramen för den här utmaningen: My sister, the serial killer av Oyinkan Braithwaite (Nigeria), China rich girfriend och Rich peoples problems av Kevin Kwan (Singapore). Har påbörjat en bok från Lesotho, men trodde jag hade glömt att ta med den till landet. Det visade sig idag att det hade jag inte.

Lyrik: Ingen lyrik i juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.