Recension: Hansson, Cecilia; Au pair; 2019

Au pairCecilia Hansson har varit au pair i Wien. Om det året handlar hennes bok Au pair (Natur och Kultur). Hon gör upp med det som tydligen i flera kretsar anses lite fult, att som tonåring åkt utomlands för att ta hand om andra människors barn. Hon försöker också reda ut sitt förhållande till sin gamla tyskalärare.

Cecilia har precis gått ut gymnasiet och åker som au pair till Wien. Hon hamnar i en mycket speciell familj i stadsdelen Hietzing, ungefär vid slottet Schönbrunn. Hon jobbar hårt för att byta familj och får göra det ett par gånger innan hon åker hem. Samtidigt som hon jobbar med barnen i familjerna får hon tyskalektioner i stan och där träffar hon Walter som hon blir oerhört kär i, men av någon anledning säger nej till att ligga med. Han är hennes lärare och de hänger ihop, utan att ha sex. Dagens Cecilia vill söka svar på denna kärlek och pluggar tyska i Wien igen och vandrar gatorna upp och ner ännu än gång.

Au pair var helt underbar för mig som bott tillfälligt i Wien. Det var därför jag valde att läsa den från början. Jag frossade i miljöbeskrivning och sög in varje liten detalj om uteställen och promenadstråk. Som roman var den också mycket bra. Jag föll för det lätt distanserande berättarstilen och att hon som vuxen själv deltar i berättelsen. Hon försöker göra upp med vad som hände det det där året i Wien och varför det betydde så mycket för henne.

Liten bonus för mig: I december åker jag till Wien. har inte återsett staden på över tio år. Jag är SÅ taggad! Jag åker dessutom utan familjen och kan bara ge mig hän.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Expressen, Hanneles bokparadis

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    gillade denna

  2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
    • Pauline3 augusti, 2019 kl. 12:03
    • Svara

    Kul! Den måste jag läsa. Jag som själv bor i Wien tycker alltid det är så roligt att läsa om hur andra upplever stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.