Recension: Kwan, Kevin; China rich girfriend; 2015

China rich girlfriendJag läste den nyligen översatta boken Crazy rich Asians (Crazy rich i Asien) av singaporianska Kevin Kwan. China rich girlfriend är bok nummer två i trilogin om den rika eliten i Singapore. Hur märkligt det än låter, så tyckte jag att den första boken var både bra och feministisk så jag beställde de båda kvarvarande på engelska på Adlibris.

China rich girlfriend utspelar sig något år efter Crazy rich Asians och Rachel och Nick ska gifta sig. Detta trots att hela Nicks familj motsätter sig bröllopet. De enda från hans släkt som kommer att närvara är Nicks kusiner Astrid och Alistair. Samtidigt hittar Nicks mamma Eleonor en man som hon förstår är Rachels biologiska far. Han är inte alls en kriminell, som hon först antagit, utan en stenrik kines. Efter bröllopet åker Nick och Rachel till Shanghai för att läsa känna fadern och hans familj, men det blir inte riktigt som de tänkt sig. De får tillbringa mycket tid med Rachels bror Carlton och hans flickvän Collette. Collette är rik, china rich.

Jag hade lite svårt att komma in i China rich girlfriend och egentligen var det inte huvudstory som fängslade mig mest. Det var historien om Astrid och hennes dåliga äktenskap som jag fascinerades mest av. Dels för att delen om Nick och Rachel var så enormt ”crazy” och sedan för att Astrid och Charlie Wu är så sympatiska karaktärer. Det är en direkt fortsättning på vad som hände i första boken (det är Nick och Rachel också, men deras story var ju mindre romantiskt spännande).

Handlingen i den här boken är lite mer komplicerad än den i Crazy rich Asians. Den känns också lite för mycket som en lite sämre uppföljare och når inte upp till samma nivå som sin föregångare. Jag tyckte fortfarande att den var bra och den hade många bra och feministiska inslag, precis som bok nummer ett. Den kom igång först på slutet och det var kanske inte förrän de sista 100 sidorna som jag verkligen läste för att jag ville veta hur det skulle sluta. Jag ska läsa den sista boken också, men jag vet inte riktigt vad som skulle kunna göra den bättre. Jag hoppas på något mer så att slutet kommer upp till samma nivå som seriens början.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.