SEMESTER! – julisummering 2022

Familjen på Läckö

Semester, semester, semester, alltid underbart även om jobbet också är roligt. Vi fick kortare semester i år pga valrörelsen och vi valde att njuta av lugn och ro så mycket som möjligt. Det blev tre veckor på Landsort sammanlagt och en vecka hos mina föräldrar i Lidköping (inklusive en dag på Liseberg). Nu ska vi bolla den smått jobbiga situationen med jobb för oss vuxna och ledighet för barnen.

Vi har gjort massa skoj, trots att vi inte rest runt så mycket. En ny ö i Stockholms skärgård är utforskad, bergochdalbanor har köats till och vi har fått många trevliga spontanbesök. När detta skrivs är det dags för sommarfest på Landsort och det får bli en fin avslutning på en fin semester. Det enda vi kunnat önska oss var lite bättre väder och lite varmare i vattnet. I början av sommaren var det över 20 och nu är det inte mer än 18.

Min läsning

Jag har läst, kanske inte SÅ mycket som jag hoppats på, men oj vad jag har läst ändå. Ligger fortfarande efter läsmålet något, men jag har läst både högt och lågt under semester. Jag har tagit mig an tyngre böcker som legat ett tag och lättsmälta romaner. Jag har läst från olika länder och jag har läst det jag absolut mest känner för. Det blev den blandning jag önskade före sommaren som jag kallade för längtansläsning. Ett bra koncept som jag ska ta med mig till kommande semestrar.

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i juli blev det fyra nya länder så jag är uppe i 23 totalt. De nya länderna var ganska så exotiska varav ett land debuterar på Feministbiblioteket, Ecuador (jag har läst något från varje land i världen, men från Ecuador har det bara varit en novell tidigare).

  • Argentina
  • Ecuador
  • Singapore
  • Indonesien

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var Indien och jag läste  A Bollywood affair av Sonali Dev.

En miniklassikerutmaning: Jag stannade inte vid en bok utan läste även En piga bland pigor av Ester Blenda Nordström.

Hyllvärmare: Jag läste några digitala hyllvärmare, Cockfigt av María Fernanda Ampuero och The lies that build a marriage av Christine Lim Suchen.

Bokcirklar: Det blev ingen Bokhörna för mig i sommar och jag inte inte börjat med nästa bok för jorden runt-cirkeln. Där ska vi läsa den israeliska romanen Love life av Zeruya Shalev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.