Recension: Schreiber, Johanna; Offpist; 2014

OffpistJohanna Schreiber skrev två ungdomsböcker för 7-8 år sedan. Carlstensveckan följdes upp av Offpist och den läste jag nu på semestern. Det hade kanske varit bättre att läsa om sommar och sol och segling istället för skidor när vädret var varmt, men nu lyckades jag inte matcha min läsning. Jag känner Johanna och du kan läsa här hur jag tacklar det i mina recensioner.

Under seglarlägret Carlstensveckan blev Ebba tillsammans med Johan och bästis med Olivia. Nu ska Johan, Ebba och Oliva resa till Frankrike tillsammans med Olivias pojkvän och Johans kusin Viggo för att åka skidor över nyår. Det ska bli en underbar vecka i alperna, men Ebbas resa blir snabbt inte lika roligt när hon upptäcker att Johan messar med en Louise. Samtidigt blir hon raggad på av en kille på ett skidläger, Hugo, och har svårt att inte bli smickrad av hans uppvaktningsförsök. Vi återser även Joanna och Moa från Carlstensveckan och Ebba och Olivia ska komma att behöva ändra uppfattning om dessa två.

Offpist är en helt ok uppföljare till Carlstensveckan, men det som jag tyckte om med den första boken var lite sämre i den här. Den var lite väl ytlig, lite mycket alkohol och lite väl mycket nojande om sex. I det stora hela var det en bra story, som kändes trovärdig. Hanna fjorton år hade nog också tyckt att det var lite för mycket överklass. Mina kusiner är också för Göterborgstrakten och jag kände (och känner) väl till överklassområdena.

Lite kärlek bland unga är aldrig fel. Dessutom är det inte svart eller vitt. Kompisrelationer kan ändras till det bättre eller sämre. Det kändes mycket upplyftande. Johanna Schreiber har utvecklats sedan hon skrev de här ungdomsromanerna och är nu en av Sveriges bästa feelgoodförfattare, skulle jag säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.