Recension: Magnusson, Ann-Christine & Lesse, Lovisa; Full fart, UppfinnarJohanna; 2016

Full fart UppfinnarJohannaJag har inte läst UppfinnarJohanna tidigare, men vet att Olika förlag gett ut fler böcker om henne. Full fart, UppfinnarJohanna är skriven av Ann-Christine Magnusson och illustrerad av Lovisa Lesse.

Johanna och hennes två bröder Sten och Stanley tycker att det är så jobbigt att gå hem från skolan. Då kommer Johanna på en idé till uppfinning för att de ska slippa gå. Sten och Stanley hjälper henne att samla in nödvändigt material och Johanna uppfinner. Den gående pulkan som blir resultatet åker iväg med en väldig fast och Johanna slår sig. Hon blev sedan buren hem av en vuxen. Slutet gott och Johanna slapp gå.

Johanna är en påhittig och rolig tjej, som tar kommandot och skapar. Det går inte som hon tänkt sig, men det slutar ju bra ändå. Både Johanna och bröderna är nöjda. Det är en rolig intrig och lite befriande med någon som inte blir besviken när uppfinningen går åt skogen. Bra också att personerna i boken inte är kritvita, utan att personer med andra etniciteter också kan få känna sig hemma i barnlitteraturen. Slutligen en detalj som jag älskar, författarna flirtar med de vuxna! Extra poäng för brorsorna Sten och Stanley.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.