Recension: Kanarp, Loka; Pärlor och patroner; 2009

Pärlor och patronerSerietecknaren Loka Kanarp har gjort 60 historiska kvinnoporträtt i boken Pärlor och patroner. När jag och en serieälskande kompis var på Serieteket i veckan var detta en av de böcker hon absolut tyckte jag skulle låna. vem är jag att säga nej till det?

Varje serie är på fyra rutor och handlar om en kvinna. Alla kvinnor är int ekända för något bra. Fredrika Bremer, Elise Ottesen-Jensen och Marie Curie tillhör historiens hjältinnor, medan Tonya Harding, Ulrike Meinhof och  Imelda Marcos inte gjort sig kända för lika positiva saker.

Loka Kanarp skriver roligt om 60 historiska kvinnor och formen påminner om Henrik Langes böcker för folk som har bråttom. Det är fyndigt och bra och jag fick inte bara ett gott skratt, utan jag lärde mig ett och annat på kuppen också. Tack Sofia, för att du la den i min lånehög!

Kulturkollo har denna vecka serievecka, och detta får bli mitt bidrag till den!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.