Recension: Johansson, Nanna; Hur man botar en feminist; 2013

Hur man botar en feministJag var och lånade en hel hög med seriealbum på bibblan häromdagen och Nanna Johanssons Hur man botar en feminist var en av dem. Jag har läst mycket förut och skrattat högt och såg fram emot att läsa hela boken.

Feminism botas av en stor kuk. Får man en sådan uppstoppad i slidan så utsöndras endorfiner som gör att man inte längre kommer att vara feminist. Så enkelt är det! Johansson varvar semestertrippar med andra typer av lustigheter, så som mejlkonversationer och mininoveller. Ibland är hon träffsäkert rolig, som i hur man botar en feminist. I andra fall förstår jag inte rikgit poängen, som i mejlkonversationen med tidningen Connoisseur eller med Moderaterna. Hon gör satir på regeringen, som vid skrivandets tidpunkt var borgerlig och där är hon rolig skulle jag säga, oavsett vilket läger man tillhör.

Nanna Johanssons komik bygger på aktualitet och gör sig bättre på nätet än som bok att läsa flera år i efterhand. Hur man botar en feminist är fortfarande gångbart, men satir på regeringen och annat är inte så mycket som håller i längden. Hon är rolig, men ojämn. Bäst var novellen om kriget mellan blondiner och brunetter och slutar med att en skön snubbe bestämmer att män gillar båda lika mycket. Jag gillade också hennes analyser över konstiga Facebook-grupper om kvinnor.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.