Recension: Gustavsson, Hanna; Iggy 4-ever; 2015

Iggy 4-everEtt seriealbum som stått länge i bokhyllan är Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson. Jag tyckte mycket om föregångaren Nattbarn så det är faktiskt obegripligt att det dröjde så länge innan jag läste den. Och när jag väl gjorde det så läste jag hela på en timma.

Iggy heter egentligen Ingrid och hon är ganska less på allt. Hennes mamma är fattig och gnetar med sitt jobb och Iggy är mest intresserad av att spela spel på mobilen. Så går telefonen sönder och det finns inga pengar till en ny. Iggy får en vanlig mobil ingen smartphone, och tristessen tilltar. Men så hittar hon lite nya vänner samt upptäcker nya sidor hos sin bästa vän (kanske inte enbart positiva). Framförallt träffar hon en ny person som kanske är en väg ut från tristessen.

Jag gillade Iggy 4-ever här lika mycket som Nattbarn. Trots att det egentligen bara handlar om tristess och inte händer så mycket är det bra. Hanna Gustavsson både skriver och tecknar bra. Dessutom ska hon ha en stor eloge för sin mångfalt i persongalleriet och att det handlar om personer som flyter lite mellan könen. Det är inte bara Iggy som är lite androgyn, flera av hennes vänner är det också. Boken tar upp vardagliga saker som ungdomar brottas med och boken är fantastisk i sin enkelhet.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Prickiga Paula, Boktokig, Enligt O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.