Recension: Gustavsson, Hanna; Nattbarn; 2013

NattbarnHanna Gustavssons Nattbarn är en seriebok om tristessen i vardagen hos en tonåring. Det är hennes debut som har blivit mycket hyllad.

Ingrid, eller Iggy som hon kallar sig, är hårdrockare, 14 år och otroligt uttråkad. Hennes mamma vill att hon ska engagera sig mer och vara delaktig i familjelivet med henne och hennes nya kille. Iggy sitter hellre på sitt rum och googlar på manliga könsorgan. En dag träffar hon Stefan som är 29 år och förstår henne precis. Han blir lite småintresserad av henne men då drar hon sig undan.

Det händer egentligen inte så mycket i Nattbarn. Det är inte en bok om sexuellt utnyttjande av minderårig eller annat hemsk som skulle kunna hända en fjortonpåring som umgås med en äldre kille. Det är mer en bok om tonårstristess, funderingar över sexuell läggning och önskan att hitta någon som förstår en. Jag kan bara instämma i hyllningskörerna av detta seriealbum. Jag tyckte att teckningarna av Iggy och hennes bästis Julle var fantastiska och jag älskar att Hanna Gustavsson verkligen frågar det tråkiga tonårslivet så bra i både ord och bild.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.