Recension: Dorrestein, Renate; Min son har ett sexliv och jag läser Rödluvan för mamma; 2006

Min son har ett sexliv och jag läser Rödluvan för mammaDen holländska författaren Renate Dorrestein är mycket känd i sitt hemland och jag har läst Min son har ett sexliv och jag läser Rödluvan för mamma. Boken lånades på Lidköpings bibbla tillsammans med en annan holländsk bok och jag har fem dagar på mig att läsa ut dem. En klar.

Heleena lever ett ganska vanligt medelåldersliv i Holland. Livet tar en stor vändning när hennes mamma helt plötsligt blir i stort behov av vård. Heleena har aldrig stått speciellt nära sin mamma och har svårt att hantera den nya situationen då hon måste ta hand om henne. Bara en sådan sak som att modern hade sköldpadda som dottern inte hade en aning om.

Min son har ett sexliv och jag läser Rödluvan för mamma är en vardaglig bok om livets små vändningar. Huvudpersonen Heleena går igenom övergångsåldern, mammans sjukdom, sonens frigörelse och minskad sexlust ungefär samtidigt och hon har ingen aning om hur hon ska hantera det. En upphittad mobiltelefon får en oväntad central roll i hennes liv.

Jag tyckte om den här boken om livets vardagsbekymmer när man blir lite äldre. Jag kände bara ibland att det blev lite jobbigt för att det är en tid som inte ligger så långt framför mig. Jag gav den till min mamma, som ändå måste lämna tillbaka den på bibblan, med rekommendation att läsa den. Jag tror att hon blev sugen.

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

    Stort grattis! Du vannGuji-guji på min utlottning. (http://www.boktjuven.com/2015/04/grattis-till-bokdamen-och.html)
    Maila din postadress till mig på ingerun.sjosvard@gmail.com så kommer det ett paket! 🙂

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

      Nej men vad roligt! Jag skickar adressen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.